Çelik binaların kurulumu hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Bu binalar yeniden sökülüp takılabilmektedir. Çelik maddesel olarak %100 geri dönüştürülebileceği için aynı malzemeden istenilen sayıda yeniden bina yapılabilmektedir. Çevreye kesinlikle zarar vermemektedir.
Çelik evlerin iskeleti projenin şekline göre kalıbı çıkarılarak demirden inşa edilmektedir. Beton binalarda ilk olarak atılan zemin beton bir iskelet üzerine binmektedir. Bununla birlikte yeni bir kat çıkılmak istendiğinde yeni bir kalıp çıkartılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Kalıp çıkartma safhası çok büyük yükler ve destek karkasları kullanılarak yapılmaktadır. Bu ağır yükler, zeminin beton yüzeyinden 5 santimetreye kadar aşınmasına yol açar. Bu beton kayıplarının yeniden onarılabilmesi için ikinci bir beton tabakasının yapılması gerekmektedir. Genel olarak kamu dairelerinde yapılacak olan bu işlemler önemli harcamaların yapılmasına neden olmaktadır. Bu tip binaların yerine çelik konstrüksiyonlu yapıların tercih edilmesi daha ekonomik olmaktadır.
Çelik iskeletli yapılar, betonarme binaların yapım hızından %40 daha hızlıdır. Demir binaların işçiliğinin daha az olması aynı şekilde işçilik masraflarından da tasarruf elde edilmesini sağlamaktadır.
Çelik binalar istenilen katta yapılabilmektedir. Çelik yapıların nizami bir şekilde kurulması gerekmektedir. Çelik konstrüksiyonlu yapılar depreme dayanıklı olduğu gibi yangın ve sel gibi doğal afetlere karşı da beton binalara göre daha dirençlidir.
Çelik binaların planları özel olarak hazırlanan yazılımlar üzerinde çizilmektedir. Galvanizli çelik kullanılması binayı daha sağlam yapmaktadır. Bu binaların hiçbir bölümünde beton kullanılmamaktadır.
Çelik konstrüksiyon yapılı evler 3 odadan başlayıp 6 odaya kadar değişkenlik gösteriyor. Fiyat aralığı ise 30 bin ile 60 bin TL arasında değişmektedir.