Enyakin.com - Türkiye'nin Acil Yol Yardım Merkezi
Arama Yap
TÜM SEKTÖRLER

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz.
Puan, Oy

Ücretsiz Üyeler

Hizmetler

Yakıt Depoları Ne İşe Yarar?

Günümüz de binlerce araç yollarda seyahat etmektedir. Kara da, deniz de, hava da ve demir yollarında gibi birçok yerde bu araçlar hizmet vermektedir. Bu araçlar, bunlara hareket gücünü veren bir çeşit özel yakıt ile yol alabilmektedir. İşte bu noktada devreye giren araç yakıt deposudur. Yakıt depoları, yakıt deposuna değişmekle birlikte her biri kendine özgü bir kapasite ile yakıt barındırmaktadır. Bu yakıt depoları özel bir sistemle ile yakıtı ihtiyacı olan yere gerekli miktarda belli bir düzende otomatik olarak iletir. Eğer yakıt depoları olmasaydı, bu araçlar çalışmazdı, gerekli olan yakıt ihtiyacını karşılayamazdı bu yüzden de yol alamazdı. Yakıt depoları bu işlemi yaparken aynı zamanda yakıtı güvende tutar ve zararlı olan dış etkenlere korur. Yakıtı Bir arada tutar ve böylece araçların ihtiyacı olan maddeyi güvenle sağlar.

Yakıt Deposu Fiyatları?

Yakıt depoları, binlerce çeşit araç için üretildiği için farklı farklı Modelleri mevcuttur. Bu da elbette bu araçların fiyatında da oldukça etkili ve belirleyici oluyor. 400 litre, 500 litre, 600 litre, 700 litre, 800 litre gibi kapasite de yakıt depoları mevcuttur. Bu da kapasitesine göre yakıt depolarının fiyatlarında farklılık yaratıyor. Genel olarak yakıt depolarının en küçük kapasite de olanı en ucuz olanı olur en büyük kapasiteye sahip olanı da en pahalısı olur. Ama bu durum elbette sürekli bu şekilde olmamaktadır. Zira özel yapım araçlar, kaliteli ve ün yapmış markalar gibi bazı araç modellerinin her ne kadar yakıt deposu kapasitesi küçük olabilse bile sonuç olarak özellikleri ile ön plana çıkan araçlar olduğu için, bu araçların her parçası pahalı olduğu gibi yakıt depoları da pahalı olmaktadır. Bunun yanında bu araçların fiyatını etkileyen bir diğer etken ise yakıt depolarının yapıldığı malzeme türüdür. Yapıldığı malzemenin kalitesine göre fiyatı artabilir ya da düşebilmektedir.

Yakıt Deposu Kaç Litre Alır?

Yakıt depoları temelde bazı araçların ihtiyacı olan yakıtı karşılamak amaçlı olduğu için, bu araçların ihtiyacı ve kapasitesine göre 300 litre, 400 litre, 500 litre ve benzeri gibi kapasitelere sahip olmaktadır.

Yakıt Deposu Nasıl Temizlenir?

Yakıt deposu zamanla pas vb. maddelerle dolabilir. Bu yüzden temizlik işlemi şu şekilde yapılır. Yakıt deposu çıkarılır. İçine zincir konur. Daha sonra deponun 3' te biri kadar kostik doldurulur. Bundan sonra 3 'te ikisi kadar da dikkatli ve yavaşça kaynar su doldurulur. Depo usulen çalkalanır. Bu işlem yarım saat sürer ve iki-üç kez tekrarlanır. Sonra su, zincir ve kostik boşaltılarak deponun 3 'te 2 'si tuz ruhu ile doldurulur. Yarım saat bekletilir, bu sırada tuz ruhunun deponun ulaşamadığı yerlere de ulaşması sağlanır. Temizleme işlemi tuz ruhu boşaltılıp depo su ile yeteri kadar çalkalandıktan sonra işlem biter.

Not: Tehlikeli maddeler kullanıldığı için tüm işlemler dikkatlice ve gereken önlemler alınarak yapılmalı ya da uzmanlara yaptırılmalıdır.

Alüminyum Yakıt Deposu

Alüminyum yakıt deposu paslanmaz özelliği sahiptir. Birçok ağır vasıta ve iş makinaları gibi araç standartlarında bu depo tipini kullanır. Alüminyum yakıt depoları ek yakıt almak amacıyla yâda eskiyen depoları değiştirmek amaçlı kullanılır. Eskiyen depoların değiştirilmesi esnasında güvenle değişim unsuru olarak değerlendirmek mümkündür.

Galvaniz Yakıt Deposu

Galvaniz depolar paslanmaya oldukça müsait ürünlerdir. Bu sebeple alüminyum depolara göre daha az tercih edilir ancak daha ekonomiktirler. Ekonomik olmalarına rağmen paslanmaya karşı zayıf dirençleri nedeni ile çok fazla tercih edilmeyen galvaniz akıt depolarını dilediğiniz hacimde üretmek ve elde etmek mümkündür. Sakarya galvanizli yakıt deposu üreticileri ile kendi ihtiyacınıza göre tasarım ve sipariş ile üretimlerini yaptırabilirsiniz.

Mazot Aktarma Pompası Nedir Ne İşe Yarar?

Mazot aktarma pompası ağır vasıta araçlarda yakıt ikmali için kullanılır. Özellikle bir şantiye de iş yerinden bir veya daha fazla iş makinası ve taşınması zor ve zaman alan vasıtaların yakıt ikmalinin yapılması adına mazot aktarma pompası kullanılır. Pompa ile iletilen mazot ağır vasıtaların yakıt deposunu güvenli şekilde doldurarak daha ekonomik, hızlı ve işlevsel bir operasyonun yapılmasını sağlar.

'DA ARA

Sektörler veya Firmalar arasında arama yapın...